”Jag är legitimerad psykolog och auktoriserad att arbeta både i Sverige och i Spanien.”

Om mig

Jag är legitimerad psykolog och auktoriserad att arbeta både i Sverige och i Spanien. Jag är född och uppvuxen i Skåne, Sverige, men har bott I Spanien till och från sedan 20 års ålder. Jag har även på grund av studier varit bosatt  både i Skottland och Argentina under en längre period. Jag erbjuder terapi på svenska, engelska och spanska.

År 2007 tog jag min examen i psykologi efter 5 års studier på Universidad Pontifica de Comillas i Madrid. Jag har sedan dess arbetat som psykolog inom olika verksamheter.

I Januari 2018 startade jag en mottagning I Nueva Andalucia, Marbella, efter många års önskan om att komma tillbaka och bosätta mig i Spanien. På mottagningen är det jag samt två andra terapeuter som arbetar. Vi erbjuder tjänster inom klinisk och  organisatorisk psykologi samt neuropsykiatrisk testning ( ADHD, Autism etc). Jag erbjuder även terapi via videolänk om det passar dig bättre.

Jag arbetar med evidensbaserad behandling. Detta innebär att mitt arbete är förankrat i aktuell psykologisk forskning. Grunden ligger i Kognitiv beteendeterapi (KBT) som de senaste åren har utvecklats till ett bredare fält av psykologisk behandling, det man brukar kalla tredje och fjärde vågen inom KBT. Jag har ett speciellt intresse för att arbeta med trauma och använder mig då av olika terapiformer jag fördjupat mig i; EMDR (Eye Movement  Desensitization and Reprocessing), prolonged exposure , anknytningsfokuserad terapi samt kroppsterapi. Jag är även utbildad inom Internal Family System (IFS).

Från 2012  har jag arbetat både som klinisk psykolog och  som organisationskonsult. Jag har erfarenhet av att arbeta inom psykiatri, primärvård samt privat verksamhet. Jag har bred kompetens i att hjälpa människor med olika typer av diagnoser och problem oavsett kulturell bakgrund.

Sedan 2014 utbildar jag mig också parallellt med mitt arbete till specialist i klinisk vuxenpsykologi.

Hör gärna av dig om du har ytterligare frågor om mig eller min erfarenhet

Varma hälsningar

Marie Strandberg 

 

 

 

Marie Strandberg - Marbella
Centro Plaza
Av Manolete 1, Oficina 21
29660 Nueva Andalucia, Marbella